Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،  ناصر طاهری، معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان درباره اینکه چرا آن بخش از اداره که در ساختمان‌های معاصر خیابان بزرگمهر یا ۲۲ بهمن واقع است را به خانه‌های تاریخی اصفهان منتقل نمی‌کنید تا لااقل یکی دو خانه تاریخی از تهدید و تخریب در امان باشند گفت: الان واقعاً خطری خانه‌های تاریخی اصفهان را تهدید نمی‌کند و برعکس همه به دنبال حفظ آن‌ها هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتفاقاً در حال تهیه یک بانک اطلاعاتی در این خصوص هستیم و هر جا خانه تاریخی می‌شناسید به ما معرفی کنید.

او ادامه داد: الان متقاضی برای خرید این خانه‌های تاریخی بسیار زیاد است و هیچ‌گونه تخریبی در اصفهان انجام نمی‌شود، چون در بودنشان منفعت زیادی وجود دارد و تجربه‌های تغییر کاربری خانه‌های تاریخی و بحث بومگردی و ایجاد اقامتگاه‌های سنتی در اصفهان آن‌قدر تجربه‌ی خوب و موفقی بود که دیگر کسی به دنبال تخریب خانه‌های تاریخی نیست.


معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: قبلاً مدیریت میراث فرهنگی اصفهان در خانه تاریخی واقع در خیابان انقلاب واقع بود، اما بعد، سازمان میراث فرهنگی توسعه پیدا کرد و این اداره در فرآیندی جابه‌جا شد. قرار بود در دولت قبل میراث فرهنگی از پایتخت منتقل شود؛ بنابراین بخش صنایع‌دستی به اصفهان آمد و در همان مکانی که ما مستقر بودیم؛ یعنی ساختمان خیابان انقلاب مستقر شد و ما مجبور شدیم به یک ساختمان دیگر برویم.

 ناصر طاهری افزود: جابه‌جایی ما به‌اجبار انجام شد؛ ضمن اینکه ما با دو سازمان دیگر، یعنی سازمان ایران‌گردی و جهانگردی و سازمان صنایع‌دستی ادغام شدیم و دیگر در آن ساختمان جا نبود، ولی ما هیچ زمان قصد نداشتیم از آن مکان تاریخی قبلی نقل‌مکان کنیم و فقط به دلیل اینکه این سازمان عریض و طویل در آن مکان جا نمی‌شد مجبور به جابه‌جایی شدیم.

او گفت: الان میراث فرهنگی در یک ساختمان اجاره‌ای به‌صورت موقت حضور دارد و نه دائمی، برنامه‌ی میراث این است که به داخل بافت تاریخی شهر بازگردد، منتها هنوز شرایط مهیا نشده است.یک‌زمانی اصلاً میراث فرهنگی در خانه قزوینی‌ها پایه‌گذاری شد، اما آن زمان سازمان فقط یک مدیریت بود و به این بزرگی نبود که این‌قدر وظایف گسترده داشته باشد و در سازمان‌های دیگر ادغام شود یا سازمان‌های دیگر در آن ادغام شود بااین‌وجود ما هنوز هم به دنبال این هستیم که به داخل بافت بازگردیم و برنامه‌هایی هم برای این کار داریم. امکان بازگشت به خانه‌ی قزوینی‌ها و جود ندارد، چون سازمان ما با تشکیلات امروزه در آن خانه جا نمی‌شود و فقط بخشی از سازمان می‌تواند به آن خانه بازگردد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: این‌یک ضایعه‌ی بزرگ برای اداره‌ی ماست که همکاران ما مدام باید از این ساختمان به آن ساختمان بروند. اگر ما بخواهیم تکه‌پاره شویم خوب نیست. هزینه‌های رفت‌وآمد، هزینه‌های نگهداری ساختمان‌ها و هزینه‌های اداری، همه‌ی این‌ها مسئله است. همین الان هم مشکل‌داریم و هزینه‌هایش سرسام‌آور است. هر ساختمان نیروی خدمات و نگهبان می‌خواهد، هزینه‌های جاری آب و برق دارد، هزینه سرمایش، گرمایش، خدمات نگهبان رفت‌وآمد ماشین‌ها، تمام این مسائل پشت این قضیه است که اگر بخواهیم تفکیک شویم دیگر هیچ، ضمن اینکه سرگردانی ارباب‌رجوع هم مطرح است و یک پای او در این ساختمان و یک پای دیگر در ساختمانی دیگر است.

طاهری ادامه داد: ما هرچقدر یک‌جا متمرکز باشیم هزینه‌ها را کم می‌کنیم و به همین دلیل در مورد همه این مسائل فکر کرده و سعی کردیم بیشتر در یک ساختمان متمرکز شویم، اما هنوز آن پراکندگی وجود دارد.

او درباره مرمت عملیات مرمت ساختمان «هنر و پیشه» گفت:ساختمان قبلی در حال مرمت است و تمام آن به اعتبارات بستگی دارد و اگر اعتبارات باشد همین امسال تمام می‌شود، ولی اگر نباشد ممکن است زمان ببرد. ما داریم برای این قضیه فکر می‌کنیم، داریم این کار را انجام می‌دهیم.

او درباره اینکه تکلیف خانه‌های تاریخی که بخش‌هایی از اداره در آن‌ها مستقر بود چه می‌شود؟ افزود:این‌یک موضوع داخلی ماست و من اصلاً نباید این موارد را توضیح بدهم و نمی‌دانم آینده چه می‌شود، ولی مطمئن باشید این خانه‌ها خالی نمی‌ماند و استفاده می‌شود. ما الان خیلی از اموالی که داریم را از طریق قانون به بخش خصوصی واگذار می‌کنیم.

منبع: ایسنا
انتهای پیام/ی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: میراث فرهنگی خانه های تاریخی اداره کل میراث فرهنگی خانه های تاریخی صنایع دستی هزینه ها خانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۳۰۶۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان

کیومرث خانی لعل آبادی معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمانشاه در حاشیه بازدید استاندار کرمانشاه از تعدادی از بنا‌های قدیمی واقع در بافت تاریخی شهر کرمانشاه گفت : در بافت تاریخی شهر کرمانشاه گذری قدیمی با عنوان گذر جلوخان-حدفاصل خیابان مدرس تا خیابان جلیلی - واقع شده که بسیاری از بنا‌هایی که در این بخش قرار دارند، دچار فرسودگی شده‌اند. 

وی افزود: علیرغم اینکه این بنا‌ها از نظر تاریخی دارای اهمیت زیادی هستند، اما به دلیل گذشت زمان استحکام آنها ضعیف شده و باید مورد مرمت قرار گیرند. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه تصریح کرد: مالکین عمده این بنا‌ها توان مالی چندانی برای مرمت بنای خود ندارند، لذا نیاز است حمایت‌هایی از آنها صورت گیرد. 

وی با بیان اینکه میزان اعتبارات دولتی نیز برای مرمت آنها محدود است، عنوان کرد: کل اعتباراتی که امسال برای بافت تاریخی کرمانشاه اختصاص پیدا کرده حدود یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان است که طبق برنامه ریزی صورت گرفته مقرر شده نیمی از این اعتبار صرف طرح مطالعاتی مرمت بازار قدیمی فیض آباد شود و نیمی دیگر از این اعتبار را برای مرمت گذر جلوخان، با مشارکت مالکین بنا‌های واقع در این محله اختصاص دهیم. 

خانی لعل آبادی تصریح کرد: خوشبختانه در بازدیدی که استاندار کرمانشاه از گذر جلوخان داشتند، قول‌هایی برای افزایش اعتبار ساماندهی این محله تاریخی دادند که امیدواریم بزودی محقق شود. 

وی خاطرنشان کرد: از طرفی مقرر شد که یک کارگروه با حضور دستگاه‌های ذیربط همچون میراث فرهنگی، راه و شهرسازی و شهرداری برای ساماندهی بافت تاریخی شهر کرمانشاه تشکیل شود. 

معاون میراث فرهنگی کرمانشاه عنوان کرد: بافت تاریخی که بخشی از هویت گذشته شهر ما به شمار می‌رود، می‌تواند به عنوان یک فرصت به رونق گردشگری کرمانشاه کمک کند، در همین راستا با حمایت استاندار و همراهی دستگاه‌های ذیربط در تلاش برای احیاء این بخش از شهر هستیم. 

استاندار در این برنامه از برخی از بنا‌های قدیمی بافت تاریخی شهر کرمانشاه همچون خانه اکبرپور، حمام ملاباشی، زورخانه علمدار، سرای همدانی ها، هتل بوتیک ونوشک (خانه تاریخی صارم الدوله)، خانه حکیم نصیر، مسجد نظام، گذر جلوخان و خانه رنده کش بازدید و با اهالی این محله گفتگو کرد .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • پاسخ میراث فرهنگی به ماجرای «سنگلج»
  • معرفی ریسباف محور طرح های سرمایه گذاری گردشگری اصفهان
  • عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت موقتاً متوقف شد
  • توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت با دستو‌ر دادستانی
  • ورود دادستانی و توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت
  • تحویل ۹ شیء تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • تحویل ۹ شئ تاریخی به میراث فرهنگی هرمزگان
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • میراث فرهنگی اجازه انتقال آب از روستای تاریخی گیسک را نمی‌دهد
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر